Timp liber

Constanța este cel mai mare oraș din Sud-Estul României și se află într-o zonă economică în plină expansiune.

Orașul are o istorie lungă, începând cu vechea metropolă Tomis, fondată în urmă cu peste 2.500 de ani de coloniștii greci și este astăzi un spațiu al prieteniei și înțelegerii reciproce, datorită diversității de grupuri etnice și culturale.

Situată pe litoralul Mării Negre, Constanța este o atracție turistică importantă, o destinație de vacanță preferată vara de sute de mii de turiști și un oraș universitar vibrant pentru restul anului.

Timp de un an (2021 – 2022), Constanța este Capitala Tineretului din România, #ComeToSEAus fiind conceptul reprezentativ al proiectului, care vizează educația și dezvoltarea continuă a tinerilor, implementarea unor proiecte de dezvoltare durabilă, reunirea și apropierea acestora de factorii decizionali ai Constanței, îmbinarea distracției specifice orașului cu mozaicul multietnic existent în regiune, precum și valorificarea potențialului unor tineri artiști constănțeni.

Din punct de vedere cultural, orașul oferă posibilități variate de petrecere a timpului liber, printre care se numără vizitarea Muzeelor de Artă, Artă Populară, Istorie și Arheologie sau a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. De asemenea, teatrele, cinematografele, sălile de sport și mall-urile oferă numeroase variante pentru cei aflați în căutarea unor modalități diverse de a-și petrece timpul liber.

Constanța este un oraș pentru tineri, în care distracția își are un loc special. Plajele din oraș și din stațiunea Mamaia sunt renumite pentru calitatea apei mării, a nisipului şi a modalităților dinamice și variate de petrecere a timpului în zilele de vară. În plus, acestea oferă cadrul ideal pentru o viață de noapte efervescentă – terasele, cluburile, spectacolele live și festivalurile celebre care au loc anual aici fac din Constanța o alegere irezistibilă pentru tânăra generație.

Anual, orașul este gazda celui mai mare festival de muzică de la malul Mării Negre – Neversea – ce reunește DJ și artiști de talie mondială și oferă spectacole și scenografii unice în lume. Astfel, timp de 4 zile, Constanța devine polul distracției din România, pentru sute de mii de fani ai festivalului.